Bronk 2020

Aangezien dit jaar vanwege de coronamaatregelen geen Bronk gevierd kan worden met processie, schuttemis en het zegenen van de graven, heeft de Uüverighèid een kleine ceremonie georganiseerd. In stilte is op Bronkzondag op beide kerkhoven een bloemstuk gelegd door de majoor en de Koning. Dit ter nagedachtenis van alle overleden schutten. Deze plechtigheid heeft plaatsgevonden na de zegening als afsluiting van de zondagsmis.

Attentie

Beste mensen van Gronsveld en Rijckholt.

Dit is een moeilijke tijd, waarin oude gebruiken moeten wijken voor gezondheid en veiligheid.

We wensen allen, die ziek zijn, beterschap en degenen, die een geliefde verloren hebben, sterkte in deze tijd.

De Uüverighèid

Actueel nieuws!

Aan alle Sjötte, inwoners van Gronsveld, Rijckholt én iedereen van wie het hart sneller gaat kloppen in het jaar van de Groete Broonk.

Dao kênt gebëure oüch wat wêlt (zingen wij allemaal uit volle borst) maar deze letterlijke woorden gelden helaas niet voor 2020. Door de uitbraak van het coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt om alle festiviteiten rondom de Groete Broonk 2020 te verplaatsen naar 2021!

Om de Groete Broonk tot een geweldig feest te maken is het van groot belang dat er voldoende tijd is om alle voorbereidingen te treffen. Gezien de maatregelen van onze overheid komen deze voorbereidingen in de knel te zitten, is dat vandaag nog niet het geval dan zal dat zeker morgen of overmorgen zo zijn.

Het voornemen om de festiviteiten te verplaatsen naar 2021 is door onze burgemeester zéér positief ontvangen en de heer Dieudonné Akkermans ondersteunt dan ook de beslissing van de Uüverighèid voor de volle 100%. Het eigenbelang is ondergeschikt aan het verenigingsbelang, vandaag de dag is elk belang ondergeschikt aan de volksgezondheid van ons allemaal!

Troüw blyf t’n allen ty, laten we in deze moeilijke periode van spanning en onzekerheid ook trouw blijven aan elkaar, reik elkaar de helpende hand, niet voor niets bestaat onze broederschap al 400 jaar!

Tot slot wensen wij iedereen een hele goede gezondheid en daar waar nodig héél véél beterschap!

de Uüverighèid,

Philip Gorissen
Majoor

Sluit Menu