Tijdens het koningschap van Dominique Marell werd in 2019 bij het 400-jarig jubileum stil gestaan .

Het 400-jarig bestaan van schutterij Sint Sebastianus Gronsveld wordt een aantal weekenden op rij gevierd. Jacques Vriens schreef speciaal voor de gelegenheid een toneelvoorstelling waarin met een knipoog wordt teruggeblikt op het ontstaan van “Ôs aw sjöttery”. Stichting Grueles bracht het stuk op de planken in het park van kasteel Gronsveld met aansluitend feest op het kerkplein.

Tijdens het pinksterweekend kwam de schutterij zelf in actie. Op vrijdag met een rondgang naar de feestlocatie aan de Wijngaardsvoetweg. Daar werden toespraken, een ceremoniële dans en een feestavond gehouden. Op zaterdag was er vanaf 11.30 uur een senioren- en vanaf 13.00 uur een kindermiddag met diverse activiteiten. De dag werd opnieuw afgesloten met een feestavond.

Zondag 9 juni trokken schutterij en harmonie naar Rijckholt. Om 13.00 uur vond er de straatparade en defilé plaats. ’s Avonds was het wederom feest.

Van 10 tot en met 22 juni werd in de cafés van Gronsveld en Rijckholt doorlopend de documentaire “400 jaor sjöttery ién beeld” vertoond.

Op 23, 24 en 25 juni werd de bronk gehouden. Met op zondag onder meer de processie, op maandag de jubileumschuttersmis en gravenzegening. Op alle dagen werd achtereenvolgend in de diverse spaarclubs feest gevierd.

Ter gelegenheid van het jubileum werd er ook een nieuwe lied gecomponeerd. Zie voor de tekst dit document. Om de muziek te horen kan men hier klikken.

Voor meer informatie: zie de website http://www.400jaarschutterij.nl

Ook bestaat er een Facebookpagina: https://www.facebook.com/400jaar